ANNELIE

Blommor har alltid haft en given plats i tillvaron och följt mig som en röd tråd genom livet. Det är en passion som aldrig försvinner! Min första butik öppnade jag i Örebro 1991. Bellas Blommor i Skövde startade jag 2017.

Jag har en särskild förkärlek för det vilda och spretiga och binder gärna buketter med mycket grönt och smutsiga toner. Måste jag välja en favoritblomma blir det nog Pioner. Eller Dalia!

VICTORIA

Jag visste tidigt att jag ville jobba med något kreativt och fastnade för blommor – floristyrket är varierande och jag får skapa mycket! Inom mitt yrke har varje säsong sin charm och gör att skapandet varierar och man får tänka nytt. På våren kommer pastelliga toner som blir mer skarpa och färgstarka mot sommaren med vilda buketter och med hösten kommer de djupare färgerna. Jag kan heller inte välja favoritblommor utan även det följer säsongerna, men jag tycker om när vi får in specialsorter som vi inte har hemma så ofta. När jag binder buketter tycker jag om att blanda mycket grönt, ljusa toner och eukalyptus – gärna till en spretig och yvig kreation.

FRIDA

Jag har alltid velar arbeta med blommor och tog studenten från hantverk- och floristlinjen 2018. Det jag älskar med mitt jobb som florist är att jag får vara kreativ och skapa – blanda material, färger och former. Och så får jag jobba med människor. I mina favoritbuketter blandar jag gärna massa blommor för att skapa en helhet och allra helst med pioner och nejlikor, som är de jag tycker mest om!